Διεθνής πολιτική

Μπλίνκεν: «Οι ΗΠΑ προσμένουν να συνεργαστούν με την νέα ιταλική κυβέρνηση»

  • NewsRoom
Άντονι Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ

Άντονι Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσμένουν να συνεργαστούν με την νέα ιταλική κυβέρνηση μετά τη νίκη της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα ενθαρρύνει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ιταλική κυβέρνηση για τους κοινούς μας στόχους: την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Ουκρανίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος», έγραψε ο Μπλίνκεν στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Πολύτιμος εταίρος η Ιταλία»

«Η Ιταλία είναι ένας ζωτικής σημασίας σύμμαχος, μια ισχυρή δημοκρατία και ένας πολύτιμος εταίρος», είπε. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να θέσει την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής.

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia, FdI) υπό την Τζόρτζια Μελόνι επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία, όπου για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα μεταφασιστικό κόμμα οδεύει να κυβερνήσει τη χώρα.

Η Μελόνι έχει διαχωρίσει τη θέση της από ορισμένους άλλους ακροδεξιούς ηγέτες στην Ευρώπη υποστηρίζοντας σθεναρά την Ουκρανία στην μάχη της κατά της ρωσικής εισβολής.

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Θα δανειστεί 270 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023 – Το μεγαλύτερο ποσό που δανείστηκε ποτέ

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς – Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν»

«Η Ελλάδα δεν απειλεί με πόλεμο την Τουρκία» η απάντηση του Έλληνα Πρέσβη στην ΆγκυραΣΧΟΛΙΑ