ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απαντώντας σε σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.
Ο Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Ο Πρέσβης μας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία.
Προσέθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.
Διαβάστε επίσης
Την Παρασκευή ο Ν. Ανδρουλάκης καταθέτει στη Βουλή για τις υποκλοπές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη Φρανκφούρτη ο Πιερρακάκης: Συναντήσεις με επικεφαλής της ΕΚΤ και της Deutsche Bundesbank
- Στάρμερ: Ο Σι παροτρύνει τον Στάρμερ να «υπερβεί τις διαφορές» στην επανεκκίνηση των σχέσεων στο Πεκίνο
- Χρυσός: Γράφει ιστορία με το ασταμάτητο ράλι – Έφτασε τα 5.550 δολάρια η ουγκιά
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή – Πέθανε η μητέρα του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.