• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Θα κυνηγήσουμε και θα πληρώσουν οι υπαίτιοι της επίθεσης στην Καμπούλ

    • NewsRoom
    Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Προειδοποίηση προς τον ISIS πως θα πληρώσει για την διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 70 άτομα, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες, απηύθυνε στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν.

    «Σε όσους πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση, καθώς και σε όποιον θέλει να βλάψει την Αμερική ας το γνωρίζουν: Δεν θα συγχωρήσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε. Θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα και τον λαό μας με κάθε μέτρο που έχω στη διάθεσή μου», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ήρωες τους νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες. Όπως ανέφερε, έδωσαν τη ζωή τους καθώς « συμμετείχαν σε μια επικίνδυνη ανιδιοτελή αποστολή για να σώσουν τις ζωές των άλλων». «Ήταν μέρος μιας προσπάθειας εκκένωσης, που δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε στην ιστορία, με περισσότερους από 100.000 Αμερικανούς πολίτες, εταίρους και Αφγανούς που μας βοήθησαν, προκειμένου να οδηγηθούν στην ασφάλεια, τις τελευταίες 11 ημέρες», πρόσθεσε.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι διέταξε τους στρατιωτικούς διοικητές «να αναπτύξουν επιχειρησιακά σχέδια για να χτυπήσουν περιουσιακά την ηγεσία και εγκαταστάσεις του ISIS – Κ».

    «Θα απαντήσουμε με δύναμη και ακρίβεια στον δικό μας χρόνο, σε μέρος που θα επιλέξουμε, με τον τρόπο που επιλέξουμε», είπε ο Μπάιντεν, αρνούμενος να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

    «Οι τρομοκράτες του ISIS δεν θα νικήσουν. Θα σώσουμε τους Αμερικανούς και τους Αφγανούς συμμάχους μας. Η αποστολή μας θα συνεχιστεί », είπε ο Aμερικανός πρόεδρος «Η Αμερική δεν θα τρομοκρατηθεί»

    Διαβάστε επίσης

    Tο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Καμπούλ
    Με αντίποινα απειλούν το Ισλαμικό Κράτος οι ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ