• Διεθνής πολιτική

    Με αντίποινα απειλούν το Ισλαμικό Κράτος οι ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Lloyd Austin, Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

    Lloyd Austin, Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ (EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν μετά τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις.

    «Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοί συνδέεται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το Amaq. Μάλιστα το ISIS καυχιέται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

    Ο βομβιστής αυτοκτονίας «κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη συγκέντρωση μεταφραστών και συνεργατών του αμερικανικού στρατού» στο «Στρατόπεδο Μπαράν» κοντά στο αεροδρόμιο «και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας περίπου 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών Ταλιμπάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κανάλι του Amaq στο Telegram.

    Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

    Εν τω μεταξύ, μια νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, κοντά στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ανέφεραν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Δύο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι η έκρηξη ακούστηκε από μια περιοχή σε απόσταση 3-4χλμ από το αεροδρόμιο.



    ΣΧΟΛΙΑ