• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: «Με τις επιθέσεις στην Ουκρανία αποδεικνύεται η βαρβαρότητα του Πούτιν»

    • NewsRoom
    Ο Jo Biden κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία, λέγοντας ότι καταδεικνύουν τη “απόλυτη βαρβαρότητα” του πολέμου που διεξάγει ο Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού.

    “Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σήμερα σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κίεβου. Οι επιθέσεις αυτές σκότωσαν και τραυμάτισαν πολίτες και κατέστρεψαν στόχους χωρίς στρατιωτικό σκοπό. Αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν στον ουκρανικό λαό”, ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος στη Ρωσία για τον πόλεμο. “Οι επιθέσεις αυτές απλώς ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευσή μας να σταθούμε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, για όσο χρόνο χρειαστεί. Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κόστος στη Ρωσία για την επιθετικότητά της, να θεωρούμε υπόλογο τον Πούτιν και τη Ρωσία για τις φρικαλεότητες και τα εγκλήματα πολέμου και να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την ελευθερία τους”.

    Διαβάστε επίσης

    Άκρως προκλητική η Γενί Σαφάκ – Τούρκοι διεκδικούν περιουσίες με τους τίτλους των Οθωμανών

    Αλλαγή στάσης από Σολτς – Η Γερμανία μπορεί να στηρίξει την έκδοση ευρωομολόγων

    Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο: Καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ