Διεθνής πολιτική

Μπάιντεν: « Η προτεραιότητα μας είναι η επιστροφή του Αμερικανού μηχανικού από το Αφγανιστάν»

  • NewsRoom
O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς απευθύνει διάγγελμα

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


Ο Μαρκ Φρέριχς, ένας Αμερικανός μηχανικός που αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από το Αφγανιστάν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων, θα πρέπει να επιστρέψει με υγεία και ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι μίλησε με την οικογένεια του Φρέριχς.

“Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Μαρκ θα έχει μια υγιή και ασφαλή επιστροφή και θα του δοθεί ο χώρος και ο χρόνος που χρειάζεται για μετάβαση πίσω στην κοινωνία”, είπε ο Μπάιντεν. “Έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε σε πολλές άλλες υποθέσεις, όμως η απελευθέρωση του Μαρκ καταδεικνύει τη μακρόχρονη δέσμευσή μας”.

Έδωσε χάρη στον Νουρζάι

Νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είχε δηλώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την απελευθέρωση του Αμερικανού μηχανικού Μαρκ Φρέριχς σε μια ανταλλαγή με τον Χάζι Μπάσιρ Νουρζάι, στέλεχος των Ταλιμπάν.

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη στον Νουρζάι ο οποίος κρατείτο επί 17 χρόνια στις ΗΠΑ, είπε ο αξιωματούχος. Ο Μαρκ Φρέιριχς φαίνεται να είναι σε σταθερή κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του σήμερα σε μια ανταλλαγή με έναν Αφγανό φύλαρχο, δήλωσε εξάλλου αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Οι αρχές των ΗΠΑ έκριναν ότι η απελευθέρωση του στελέχους των Ταλιμπάν Μπασίρ Νουρζάι δεν θα αποτελέσει αυξημένο κίνδυνο για τους Αμερικανούς ούτε θα αλλάξει τη φύση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης

Γερμανία: Ο καγκελάριος Σολτς θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα ΗΑΕ

Διπλωματικές πηγές: Απαντητική επιστολή Μπορέλ προς τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου αναφορικά με ελληνο-τουρκικές σχέσεις και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Γερμανία: Διαρροή στον πυρηνικό σταθμό Isar IIΣΧΟΛΙΑ