ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε σήμερα από την Οτάβα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει μια σύγκρουση με το Ιράν, μία ημέρα αφότου διέταξε αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, από τα οποία σκοτώθηκαν φιλοϊρανοί μαχητές.
Ο Μπάιντεν τόνισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν «με σθένος» για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς πολίτες.
Η επιδρομή στη Συρία διατάχθηκε σε αντίποινα για τον θάνατο ενός Αμερικανού και τον τραυματισμό πέντε στρατιωτών σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
«Μην αμφιβάλετε: οι ΗΠΑ δεν (…) επιδιώκουν σύγκρουση με το Ιράν αλλά είναι έτοιμες να ενεργήσουν με σθένος για να προστατεύσουν το λαό τους», είπε ο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Γέλεν: Κάποιες αμερικανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πιέσεις, αλλά το σύστημα παραμένει υγειές
ΗΠΑ: Τη μεγαλύτερη πτώση καταθέσεων εδώ και ένα χρόνο προκάλεσε η τραπεζική κρίση
Συμφωνία ΗΠΑ-Καναδά για τη παράνομη μετανάστευση ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Ο Φάρατζ απαιτεί άμεσα εκλογές μετά την παραίτηση Στάρμερ – Δεν θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός που ανέτρεψα
- Συνάντηση Εργασίας Αντιπροσωπειών Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος – Τι συζητήθηκε
- Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα παρουσιάσει τον Ομπράντοβιτς στο T-Center
- Τειρεσίας: Καινοτόμες λύσεις ΑΙ που συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη πρόληψη της κυβερνοαπάτης σε συνεργασία με την Equifax
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.