• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Ακλόνητη η δέσμευση της Ουάσινγκτον στην άμυνα της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας

    (Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (δεν εικονίζεται), κατά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη μεταξύ 15 και 17 Μαΐου. Νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ”Morning Joe” του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «υπογράμμισε την ακλόνητη δέσμευση της Ουάσινγκτον στην άμυνα τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Νότιας Κορέας» στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους ηγέτες των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Γιουν Σουκ-Γεόλ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα είχαν μια «ιστορική», όπως την χαρακτήρισαν, συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

    Οι δύο ασιατικές χώρες είχαν προσκληθεί για πρώτη φορά σε σύνοδο του ΝΑΤΟ. Δεσμεύτηκαν να «ενισχύουν τη συνεργασία τους» με τις ΗΠΑ, «ιδίως για να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτει η Βόρεια Κορέα με τα παράνομα όπλα μαζικής καταστροφής και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων της», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι σηματοδοτεί η Συμφωνία Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας – Το παρασκήνιο και οι προεκτάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ