• Διεθνής πολιτική

    Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις όπου μπορεί για να ξεχειλίσει το ποτήρι»

    • NewsRoom


    Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν,  Μπαχτσελί συνεχίζει τις προκλήσεις και την τουρκική επιχειρηματολογία. Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων αναπαράγει την τουρκική επιχειρηματολογία των τελευταίων ημερών περί κλειδώματος ραντάρ των τουρκικών F-16 από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300 προχωρώντας επιπροσθέτως σε απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας μιλώντας μεταξύ άλλων για παράδειγμα τραμπουκισμού και απρέπειας που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς ανταπόδοση και χωρίς κυρώσεις.

    Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε: «Η Ελλάδα, φυσικά, συνεχίζει τις παρενοχλήσεις όπου μπορεί και το κάνει για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα των ραντάρ από το σύστημα αεράμυνας S-300 προς τα πολεμικά μας αεροσκάφη F-16 είναι ένα παράδειγμα τραμπουκισμού και απρέπειας που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς ανταπόδοση και χωρίς κυρώσεις […] Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργήσει άμεσα σχετικά για αυτήν την εχθρότητα (της Ελλάδας)».

    Ο Μενέντεζ στο στόχαστρο του Μπαχτσελί

    Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή και πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος χαρακτήρισε μόνιμη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο την Τουρκία.

    «Και ακριβώς αυτή τη στιγμή, η φράση ότι “Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο”, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ στην Αθήνα, είναι θράσος, είναι σκανδαλώδης. Η πραγματική απειλή είναι οι ΗΠΑ, που έχουν κάνει την Ελλάδα στρατιωτική βάση και συσσωρεύουν όπλα και την προκαλούν για να τα στρέψει κατά της Τουρκίας».

    Διαβάστε επίσης

    Ζαπορίζια: Αποχώρησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

    Νέα πρόκληση Τσελίκ: Εχθρική ενέργεια το λοκάρισμα τουρκικών αεροσκαφών από S-300

    Γερμανία προς Πολωνία: «Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει κλείσει»



    ΣΧΟΛΙΑ