• Πολιτική

    Έντονη αντίδραση της Αθήνας μετά την τουρκική πρόκληση από τον Μπαχτσελί


    Έντονη ήταν η αντίδραση της Αθήνας στη χθεσινή δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό.

    Η νέα απαράδεκτη πρόκληση έρχεται από τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

    Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων», των οποίων ο ίδιος είναι, ουσιαστικά, επικεφαλής.

    Σε συνάντηση που είχε συνάντηση με στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης ο τυπικός αρχηγός, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίoν παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της Τουρκίας.

    Η Αθήνα κάνει λόγο για ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές: η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα.

    Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση.

    Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.



    ΣΧΟΛΙΑ