Διεθνής πολιτική

Αθώος για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν

  • NewsRoom
Χάντερ Μπάιντεν

Χάντερ Μπάιντεν


Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε την Τρίτη ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, στο οποίο δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες παράνομης κατοχής όπλου που αντιμετωπίζει.

Οι εισαγγελείς στο Ντελαγουέρ ισχυρίζονται ότι ο 53χρονος Μπάιντεν είπε ψέματα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών σε έντυπα αίτησης όταν αγόρασε το όπλο το 2018.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει παραδεχτεί ότι έκανε χρήση κρακ εκείνη την εποχή, αλλά αρνείται ότι παραβίασε τον νόμο, όπως αναφέρει το BBC.

Αν καταδικαστεί για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει (για ψευδείς δηλώσεις και παράνομη οπλοκατοχή), η ποινή μπορεί να φτάσει και τα 25 έτη.

Ο Μπάιντεν ήταν με τις αρχές σε συζητήσεις για μια συμβιβαστική πρόταση, αλλά οι συνομιλίες κατέρρευσαν τον Ιούλιο και έτσι οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με την αγορά ενός περίστροφου τον Οκτώβριο του 2018, το οποίο κράτησε για 11 ημέρες. Σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου του Χάντερ Μπάιντεν, που δημοσιεύθηκε σε απομνημονεύματα του 2021, βρισκόταν τότε «στη δίνη του εθισμού.»

Το όπλο που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης βρέθηκε από τη Χέιλι Μπάιντεν, χήρα του αδελφού του, Μπω, στο όχημά του. Η Χέιλι Μπάιντεν πέταξε το όπλο σε κάδο απορριμμάτων, επειδή φοβήθηκε ότι ο Χάντερ μπορεί να το χρησιμοποιούσε για να αυτοτραυματιστεί.

Αργότερα το όπλο βρέθηκε και επιστράφηκε στο κατάστημα, είχαν όμως γίνει έρευνες από την αστυνομία του Ντελαγουέαρ όσο και από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Χάντερ Μπάιντεν κατέθεσε μήνυση κατά της αμερικανικής Εφορίας, υποστηρίζοντας ότι δύο πράκτορές της «προσπάθησαν να τον στοχοποιήσουν και να τον φέρουν σε δύσκολη θέση» με τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που αφορούν την Εφορία.

Διαβάστε επίσης:
Alpha Trust: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης

Φλωρίδης: Η δημοκρατία είναι το βασικό καταφύγιο του ανθρώπου απέναντι σε αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας

Netflix: Ετοιμάζει νέες αυξήσεις στις τιμές

                                                                                   

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετεΣΧΟΛΙΑ