• Διεθνής πολιτική

    Αποσβολωμένη η Τερέζα Μέι στην απάντηση του Μάικλ Γκόουβ για την ασφάλεια της Βρετανίας σε περίπτωση no-deal Brexit (video)

    • NewsRoom


    Την έκπληξη της Τερέζας Μέι προκάλεσε η απάντηση του ισχυρού άνδρα στην κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ, στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο οποίος υποστήριξε πως η Βρετανία θα είναι ασφαλέστερη απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός ΕΕ και χωρίς συμφωνία, παρά εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ.

    Ο Γκόουβ κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις επιπτώσεις στην ασφάλεια που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Η Μέι ανέφερε πως μια αποχώρηση της χώρας από την Ένωση χωρίς συμφωνία θα διακόψει την πρόσβαση της Βρετανίας στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων που επιτρέπουν στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν εγκληματίες και εξτρεμιστές, βλάπτοντας την βρετανική ασφάλεια.

    Η απάντηση του Γκόουβ, ωστόσο, προκάλεσε το σάστισμα της πρώην πρωθυπουργού. «Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη των συνόρων μας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εντός του μπλοκ μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και ρυθμίσεων», απάντησε ο Γκόουβ. «Μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια που δίνουμε στον βρετανικό λαό».

     Η ακαταλαβίστικη απάντηση του Γκόουβ έκανε την Μέι να ανασηκώσει τα φρύδια της και αποσβολωμένη να γυρίσει προς τους συναδέλφους του ρωτώντας σκωπτικά «Τι;». Το συμβάν καταγράφηκε από τη κάμερα και σύντομα έκανε το γύρω του κόσμου.

    Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



    ΣΧΟΛΙΑ