ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε προειδοποίηση προς τις χώρες που ενεργούν εναντίον τους προχώρησε την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών της Υεμένης, Χούθι.
Όπως ανέφερε, «οποιαδήποτε χώρα» ενεργήσει εναντίον τους θα δει τα πλοία της να γίνονται στόχος στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η δήλωση έρχεται την επομένη της συγκρότησης μιας πολυεθνικής δύναμης προστασίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, υπό τις ΗΠΑ, μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων κατά πλοίων από τους αντάρτες της Υεμένης, οι οποίες οδήγησαν αρκετές ναυτιλιακές και πετρελαϊκές εταιρείες να διακόψουν τις διελεύσεις τους από τα Στενά του Σουέζ.
«Κάθε χώρα που δρα εναντίον μας θα δει τα πλοία της να στοχοθετούνται στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο Μοχάμεντ ‘Αλι αλ-Χούθι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο αλ-‘Αλαμ, το αραβόφωνο δίκτυο της επίσημης τηλεόρασης στο Ιράν.
Διαβάστε επίσης
Η Χαμάς απορρίπτει διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομήρων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάνος Ξενοκώστας: Απαιτείται Μανιφέστο ναυπηγικής και βιομηχανικής κυριαρχίας
- Κορκίδης: Οι δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν την βιομηχανία και τιμωρούν την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- F1 Μαϊάμι: Μάχη μέχρι το τέλος, νίκη Αντονέλι
- Το τολμηρό στοίχημα της GameStop: Πρόταση εξαγοράς του eBay έναντι 56 δισ. δολ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.