ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ψήφους 310 υπέρ, 307 κατά και 3 αποχές, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς δεν κατόρθωσε να εκλεγεί καγκελάριος κατά την πρώτη ψηφοφορία στην Bundestag.
Ο Μερτς απέτυχε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 316 βουλευτών επί συνόλου 630. Υπέρ του ψήφισαν 310 (ο συνασπισμός CDU/CSU-SPD διαθέτει 328 βουλευτές), κατά 307, ενώ υπήρξαν 3 αποχές και μία άκυρη ψήφος. Από την διαδικασία απουσίαζαν εννέα βουλευτές.
Απαιτούνταν 316 ψήφοι επί συνόλου 630 βουλευτών.
Μετά την αποτυχία του Φρίντριχ Μερτς να εκλεγεί καγκελάριος κατά την πρώτη ψηφοφορία στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, η Bundestag έχει τώρα 14 ημέρες προκειμένου να πραγματοποιήσει νέα ψηφοφορία, στην προσπάθεια ο υποψήφιος να συγκεντρώσει το 50% +1 του συνόλου των μελών της.
Εάν εξακολουθεί να μην επιτυγχάνεται πλειοψηφία, σε έναν τρίτο γύρο αρκεί η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.