Διεθνής πολιτική

Αλτμάιερ: Αισιόδοξος δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρά τα «δραματικά οικονομικά μεγέθη» λόγω της πανδημίας

  • NewsRoom

Γερμανός Yπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ


Αισιόδοξος δήλωσε για την πορεία της γερμανικής οικονομίας ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ παρά την μεγάλη ύφεση λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη θα είναι σημαντική και αισθητή φέτος. Τα τρέχοντα οικονομικά μεγέθη είναι δραματικά, αλλά η κάμψη είναι μικρότερη από ό,τι αρχικά φοβόμασταν. Εκτός από την ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας, αυτό οφείλεται επίσης και στα δισεκατομμύρια της βοήθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Βερολίνο.

Η ύφεση του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν μία από τις χειρότερες της μεταπολεμικής περιόδου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση του 2009, είχε μειωθεί κατά 5,7%. Ιδίως οι τομείς της αεροπορίας, τουρισμού και της γαστρονομίας σημείωσαν τεράστια πτώση το 2020 .

Διαβάστε επίσης:

Νορβηγία: Καταγράφηκαν 23 θάνατοι ατόμων μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού

Κορονοϊός – ECDC: Τρεις ελληνικές περιοχές οι μόνες «πράσινες» στην Ευρώπη

Πανδημία: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών του ΠΟΥ – Εξαπλώνεται το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ