ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία σε διάλογο μεταξύ τους, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, δήλωσε κατά την ενημέρωση Ρώσων δημοσιογράφων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα μας, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της ρωσικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, «βασιζόμαστε στο ότι οι χώρες δικαιούνται να καθορίζουν τα χωρικά ύδατα και τις ΑΟΖ τους σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της Σύμβασης» και προσθέτει πως «αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε στους Έλληνες και τους Τούρκους εταίρους μας».
Αναλυτικά η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας: «Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Α.Γκρουσκό: Καλούμε τα μέρη (Ελλάδα και Τουρκία) σε διάλογο μεταξύ τους, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Την ίδια στιγμή, βασιζόμαστε στο ότι οι χώρες δικαιούνται να καθορίζουν τα χωρικά ύδατα και τις ΑΟΖ τους σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της Σύμβασης. Αυτό το μήνυμα μεταφέρουμε στους Έλληνες και τους Τούρκους εταίρους μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαίη Ζακάκου: Η επιχειρηματίας που έδωσε 13.900 ευρώ στην «Παιδική Χαρά» – «Πίστευα ότι βοηθούσα παιδιά που κινδύνευαν»
- Ανεπιθύμητες διαφημιστικές κλήσεις: Πώς βρίσκουν το τηλέφωνό σας, τι επιτρέπεται και πότε δικαιούστε αποζημίωση
- Πακιστάν: Το πλοίο μεταφοράς LNG που δέχθηκε επίθεση κοντά στα Στενά του Ορμούζ είχε εξασφαλίσει την έγκριση του Ιράν
- Ταυτοποιήθηκε 64χρονος που οδηγούσε πολυτελές αυτοκίνητο σε λεωφόρους με 290χλμ/ώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.