• Πολιτική

  Γιώργος Παπανδρέου: Καταψηφίζει το ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ – Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16

  • NewsRoom
  Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

  Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου


  Υπέρ μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης στην Παιδεία τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τοποθέτηση του στην αρμόδια επιτροπή Παιδείας που συζητά το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

  Από την πλευρά του πρότεινε ουσιαστικά τη μεταμόρφωση του δημόσιου πανεπιστημίου, ενώ όπως είπε οι μαθητές δεν καλούνται να μαθαίνουν μέσω της αποστήθισης αλλά θα μαθαίνουν με κριτική σκέψη και έρευνα.

  Όπως εξήγησε ο κ. Παπανδρέου, καταψηφίζει το νομοσχέδιο, ωστόσο, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος.

  Για το συγκεκριμένο θέμα είχε ξεσπάσει αντιπαράθεση εντός της Επιτροπής μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας με τους πρώτους να θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

  «Η πρόταση μου είναι ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

  «Η κυβέρνηση έρχεται άρον-άρον να υλοποιήσει πρωτοβουλίες ιδιωτικές. Οι πρώτοι λόγοι είναι εντυπωσιασμού, πιέσεις των λόμπι», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως «θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και μόνο για αυτούς τους λόγους είναι αρκετό να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο».

  Επιπλέον, όπως εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας στο παρελθόν, το νομοσχέδιο έχει το εξής παράδοξο: «το 80% του νόμου ασχολείται γραφειοκρατικές αλλαγές στο δημόσιο πανεπιστήμιο» προσθέτοντας ότι ο υπουργός καλείται να κάνει μικροδιαχείριση.

  Διαβάστε επίσης:

  Παύλος Μαρινάκης: Ο κ. Σαρακιώτης είπε ένα πολύ μεγάλο ψέμα, απολύτως προκλητικό για μένα

  Αυγέρη: Το καταστροφικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης

  Ναβάλνι: Δεν βρήκαν χώρο στη Ρωσία για να τον αποχαιρετήσουν οι συνεργάτες του  ΣΧΟΛΙΑ