• Πολιτική

    Γιατί όλος ο κόσμος μιλά για τη Δόμνα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεπαγώνει το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερήλικων

    Δόμνα Μιχαηλίδου


    «Η αεικίνητη Δόμνα» σχολιάζουν τόσο στους διαδρόμους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και σε γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης.

    Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της μετάβασής της στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έναρξη της 85ης Διεθνούς Έκθεσης, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από δώδεκα επισκέψεις σε δομές πρόνοιας, συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βρέφη, παιδιά, ενήλικες, άστεγοι και ανάπηροι που ζουν σε αυτές.

    Η κα Μιχαηλίδου δεν διστάζει, «τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα και πρωτόκολλα» όπως λένε οι συνεργάτες της, να ακούσει τα ζητήματα που απασχολούν τους τρόφιμους από τους ίδιους και όχι μόνο από το προσωπικό που απασχολείται στις δομές πρόνοιας.

    Μάλιστα, ούσα ιδιαίτερα ενεργή στα social media, αναρτά πλούσιο φωτογραφικό υλικό μετά τις επισκέψεις της.

    Την υφυπουργό Πρόνοιας στη συμπρωτεύουσα υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, όπου συζήτησαν για την κοινωνική πολιτική που πρέπει να ασκηθεί στη βόρεια Ελλάδα, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για τις δράσεις που δρομολογεί η δημοτική αρχή γύρω από την κοινωνική μέριμνα.

    Τη δεύτερη ημέρα της στη Θεσσαλονίκης η Δόμνα Μιχαηλίδου την αφιέρωσε σε παιδιά, εφήβους και το προσωπικό των δομών.

    Οι στάσεις κατά την επίσκεψη της

    Πρώτη στάση, το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης «Αριστοτέλης».

    Η υφυπουργός συναναστράφηκe τα παιδιά, τους εφήβους και το προσωπικό διαπιστώνοντας και από κοντά τη σημαντική δουλειά που γίνεται.

    Αμέσως μετά, γνώρισε τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις της Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) στη Θεσσαλονίκη.

    Βρέφη, παιδιά, αλλά και ενήλικες με αναπηρία λαμβάνουν φροντίδα μέσα από καινοτόμα προγράμματα αποκατάστασης και πρώιμης παρέμβασης.

    Σύμφωνα με την υφυπουργό, τόσο το επίπεδο των θεραπειών όσο και οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό αποδεικνύουν την αφοσίωση της ΕΛΕΠΑΠ στην αποστολή της.

    Η τελευταία, αλλά εξίσου σημαντική στάση, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Νεάπολης Συκεών, όπου παρέχονται υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία.

    Το Σάββατο η υφυπουργός συνέχισε τις επισκέψεις και τις συζητήσεις…

    Η ημέρα ξεκίνησε με τα εγκαίνια των περιπτέρων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Στο stand του ΟΠΕΚΑ, όπου υπήρχαν χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης του Οργανισμού, η Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχθηκε τους φίλους από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, ενώ στο περίπτερο του Υπουργείου Εργασίας προβλήθηκε το βίντεο για τον νέο και πολύ σημαντικό θεσμό της αναδοχής.

    Η επόμενη στάση ήταν πολύ ξεχωριστή.

    Καφές στη νοηματική!

    Με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη, επισκέφθηκαν το καφέ αποκλειστικής απασχόλησης κωφών ή βαρήκοων ατόμων, το οποίο, είναι μια πρωτοβουλία της Κοιν.σ.επ “Επόμενη Στάση”.

    Η τελευταία επίσκεψη του Σαββάτου στο «Φάρος του Κόσμου» που μεριμνά για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των παιδιών.

    Μέσα από τη διαρκή προσπάθειά τους, έχουν πετύχει, όχι μόνο να σταθούν δίπλα στους νέους του Δενδροπόταμου, αλλά ακόμη και να αναδείξουν και να επιλύσουν προβλήματα της περιοχής.

    Ακόμη η τελευταία ημέρα στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε μια ευκαιρία να επισκεφθεί το Παπάφειο Ίδρυμα που δίνει έμφαση στην ψυχοσυναισθηματική στήριξη και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων, παρέχει σε όλα τα παιδιά τη φροντίδα που τους αξίζει.

    Και η δεύτερη επίσκεψη ήταν στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους των δομών φτώχειας του Δήμου.

    Η υφυπουργός δεν περιόρισε τις επισκέψεις της μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης…

    Στο πρόγραμμά της συμπεριλαμβάνονται συναντήσεις χθες σε δομές της Δράμας και σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της ολιγοήμερης περιοδείας της.



    ΣΧΟΛΙΑ