• Πολιτική

    Γιάννης Λαγός: Έφτασε στην Ελλάδα – Μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού

    Στην Αθήνα έφθασε καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αίτημα για την έκδοσή του στη χώρα μας.


    Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται ο Γιάννης Λαγός, μετά την τυπική εμφάνιση του ενώπιον των εισαγγελέων Εφετών.

    Ό ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε από τους εισαγγελείς να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του στην…. Ευρωβουλή.

    Ωστόσο οι εισαγγελείς δήλωσαν αναρμόδιοι να κρίνουν το αίτημα του, παραπέμποντας τον στη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

    Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους του Λαγού, ο εντολέας τους ήδη έχει υποβάλει αυτό το αίτημα στη Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής.

    “Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία”, φώναξε στους δημοσιογράφους το πρωτόδικα καταδικασμένο ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυση Αυγή,  φτάνοντας το.μεσημέρι στο Εφετείο Αθηνών με αστυνομικη κλούβα.

    Ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινων  του επέδωσε το φυλακιστηριο του ώστε να εκτίσει την πρωτόδικη καταδίκη των 13 ετών  για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ο εισαγγελέας δικαστικών συνδρομών ήλεγξε τα έγγραφα ότι έχουν τηρρηθει όλες οι νομιμες διαδικασίες για την παράδοση του.

    Ό Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες μετά την.άρση της ασυλίας του και αφού πρώτα αντέτεινε στην παράδοση του στην Ελλάδα, στη συνέχεια ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στη χώρα μας.

    Κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών ταξίδεψε μέχρι το Βέλγιο, παρέλαβε τον Γιάννη Λαγό και σήμερα το μεσημέρι έφτασαν στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ