• Πολιτική

    Γιάννης Λαγός: Ζητάει να κρατηθεί στον Κορυδαλλό

    Στην Αθήνα έφθασε καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αίτημα για την έκδοσή του στη χώρα μας.


    Με ενδιάμεση στάση το Εφετείο της Αθήνας ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός μετρά αντίστροφα για τον εγκλεισμό του στη φυλακή.
    Ο ίδιος υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί στον Κορυδαλλό για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του στην…. Ευρωβουλή.
    “Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία”, φώναξε στους δημοσιογράφους το πρωτόδικα καταδικασμένο ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυση Αυγή,  την ώρα που έβγαινε από την αστυνομικη κλούβα για να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελέων Εφετών.
    Ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινων  θα του επιδώσει το φυλακιστηριο του ώστε να εκτίσει την πρωτόδικη καταδίκη των 13 ετών  ενώ ο εισαγγελέας δικαστικών συνδρομών θα ελέγξει τα έγγραφα ότι έχουν τηρρηθει όλες οι νομιμες διαδικασίες για την παράδοση του.
    Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους του Λαγού, ο εντολέας τους υπεβαλε αίτημα στη Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής για να φυλακιστεί στον Κορυδαλλό ώστε  όπως λέει, να μπορει να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλη.
    Το ίδιο αίτημα θα θεσουν και στον Εισαγγελέα.
    Ό Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες μετά την.άρση της ασυλίας του και αφού πρώτα αντέτεινε στην παράδοση του στην Ελλάδα, στη συνέχεια ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στη χώρα μας.
    Κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών ταξίδεψε μέχρι το Βέλγιο, παρέλαβε τον Γιάννη Λαγό και σήμερα το μεσημέρι έφτασαν στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ