• Πολιτική

    Γιαννακοπούλου: Απαράδεκτες κι εκτός πλαισίου διπλωματικών κανόνων οι δηλώσεις Ερντογάν

    Γιαννακοπούλου: Απαράδεκτες κι εκτός πλαισίου διπλωματικών κανόνων οι δηλώσεις Ερντογάν

    Νάντια Γιαννακοπούλου


    «Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Έξω από κάθε διεθνή γλώσσα συνεννόησης. Εκτός πλαισίου διπλωματικών κανόνων. Αποδεικνύουν τον εκνευρισμό του Τούρκου Προέδρου για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται από την επιθετικότητα της εξωτερικής του πολιτικής» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών».

    Η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν παρασύρεται από τέτοιες δηλώσεις που κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος, είναι ισχυρή δύναμη στην περιοχή, με ισχυρές συμμαχίες και μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι δύναμη ειρήνης και ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή» και ζήτησε οι δηλώσεις Ερντογάν να ληφθούν ως πρόσθετα χαρακτηριστικά της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας από την ΕΕ και τις ΗΠΑ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

    Επισήμανε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έχει κατ’ επανάληψιν τονίσει ότι είναι αδιανόητο, άλλα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία «που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που αποτελεί διεθνή ταραξία, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει θέσει casus belli κατά ενός άλλου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Όπως επίσης το ίδιο πρέπει να αναλογιστούν και οι ΗΠΑ σε σχέση με την αναβάθμιση των F-16» Δεν μπορεί, υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, «μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να εκφράζεται έτσι για μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ».

    Διαβάστε επίσης

    Τι λένε στην Κυβέρνηση για το ξέσπασμα Ερντογάν – Σε επικίνδυνη περιδίνηση η Τουρκία

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Ουδέν σχόλιο» για την επίθεση του Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό



    ΣΧΟΛΙΑ