• Πολιτική

    Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση ενισχύει το προβάδισμα έναντι των Πρασίνων

    Ακυρώνονται τα υπαίθρια πρωτοχρονιάτικα πάρτι που παραδοσιακά γίνονται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου


    Ενισχύεται το προβάδισμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) έναντι των Πρασίνων ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, αν και μια εβδομάδα πριν, οι διαφορές τους ήταν οριακές.

    Ο χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος ‘Αρμιν Λάσετ πλησιάζει την αντίπαλό του Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία παραμένει ωστόσο στην κορυφή της προτίμησης των ψηφοφόρων.

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, CDU/CSU εξασφαλίζουν το 27% (+2), ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στη δεύτερη θέση με 22% (-2). Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) στο 14%, την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο 9% και την Αριστερά στο 6%.

    Εάν αυτή η εικόνα επιβεβαιωνόταν στην κάλπη, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα αποκτούσε επιπλέον 32 βουλευτές και θα έφθανε τους 741 και οι πιθανοί κυβερνητικοί σχηματισμοί θα ήταν είτε μεταξύ CDU/CSU και Πρασίνων είτε μεταξύ CDU/CSU, SPD και FDP είτε μεταξύ Πρασίνων, SPD και FDP. Ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός δεν θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

    Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ εξακολουθεί να προηγείται με 21% (-3) και ακολουθούν ο ‘Αρμιν Λάσετ (CDU) με 20% (+1) και ο Όλαφ Σολτς (SPD) με 16% (+2). Το 43% των ερωτηθέντων ωστόσο δεν επιλέγει κάποιον από τους τρεις υποψηφίους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Μπέρμποκ έχει χάσει 11 ποσοστιαίες μονάδες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, δηλαδή τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

    Διαβάστε ακόμα:

    Γερμανία: Οι Πράσινοι χάνουν το προβάδισμα από τη Χριστιανική Ένωση

    Κομισιόν: Κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γερμανίας για την αμφισβήτηση νομιμότητας του QE

    Γερμανία: Σάλος με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν – Σκάνδαλο με άχρηστες μάσκες



    ΣΧΟΛΙΑ