ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Στηρίζουμε τις διεθνείς πρωτοβουλίες για την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των Στενών του Ορμούζ και προτιθέμεθα να αναλάβουμε ενεργό ρόλο σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή κοινότητα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με το Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.
Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την οικουμενική υποχρέωση σεβασμού της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, η οποία, δεν αφορά μόνο το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά επιπλέον την ειρήνη και την ευημερία όλων των λαών. Την ανάγκη αυτή άλλωστε ανέδειξε ως αιρετό μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ η Ελλάδα έγκαιρα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας τον περασμένο Μάιο.
«Είναι σημαντικό να αποτρέψουμε την εξελισσόμενη κρίση από το να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για την παγκόσμια οικονομία, τη διεθνή επισιτιστική αλυσίδα, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών», ανέφερε.
Διαβάστε επίσης:
Δώδεκα δράσεις στήριξης ατόμων με αναπηρία, ανακοινώθηκαν σε διυπουργική συνέντευξη Τύπου
Ζαν Λυκ Μελανσόν: Δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Στενά του Ορμούζ: Οι Φρουροί της Επανάστασης παρουσίασαν χάρτη με τα υπό έλεγχο σημεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι μέτοχοι της Genco απέρριψαν τους υποψήφιους της Diana
- Ερντογάν: Είπε «ναι» στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μετά από πιέσεις Τραμπ και ΕΕ
- Motor Oil: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκρότηση επιτροπών
- Άδωνις Γεωργιάδης για τον σπασμένο σωλήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου: «Πρόβλημα που ξέρουμε και αντιμετωπίζουμε»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.