• Πολιτική

    Γεραπετρίτης για ελληνικό ποδόσφαιρο: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα

    • NewsRoom


    Την πεποίθηση ότι μια νέα εποχή θα ανατείλει για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την υπογραφή του μνημονίου εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επισημαίνοντας ότι UEFA και FIFA δεσμεύτηκαν εντός του χρονικού πλαισίου των τριών μηνών, να καταθέσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες σε καλές πρακτικές ευρωπαϊκών επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

    Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για μία ολιστική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Μέρος των προτάσεων αυτών, όπως είπε, θα ενταχθούν στην εθνική έννομη τάξη, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύτηκε μέσα στα συνυποσχετικά που υπογράφηκαν.

    Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως σκοπός των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών είναι να ασκήσουν την καλή τους επιρροή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) όσον αφορά τα θέματα που ανήκουν στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως η ΕΠΟ θα σταματήσει να λειτουργεί αλλά αυτό θα το κάνει βάση νέων δεδομένων και προτύπων.  Συγκεκριμένα θα αλλάξει εντελώς ο τρόπος συγκρότησής της ενώ θα αλλάξει και ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων για να διασφαλιστεί η ακέραια και αμερόληπτη στάση από την πλευρά της διοίκησης.

    Αναφορικά με την αποδοχή που θα έχει το νέο σύστημα από τους Έλληνες παράγοντες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως «τα ζητήματα αυτά λειτουργούν διαδραστικά, διότι όσο δεν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί υπάρχουν και παράγοντες, οι οποίοι αγνοούν τους θεσμούς, ενώ όταν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί και εφαρμόζονται κατά τρόπο ώστε να είναι πειστικές οι ποινές και ανάλογες των φαινομένων και εν τέλει να πονάνε, νομίζω ότι θα έχουμε αυτό το φαινόμενο».

    Επιπλέον κατέστησε σαφές, πως όλοι, περιλαμβανομένων και των διοικητικών παραγόντων, έχουν περιέλθει σε μία κατάσταση που χρειάζεται να αλλάξει κάτι, καθώς όπως είπε «είναι τόσο σαθρό το μείγμα που έχει να κάνει με έναν εχθροπαθή λόγο και μία μισαλλοδοξία, η οποία εμποδίζει τις διοικήσεις των ομάδων να κατανοήσουν πως αν βρίσκονται στο ίδιο καράβι και το καράβι πηγαίνει προς σωστή πλεύση, θα αποκομίσουν όλοι οφέλη».

    Ο κ. Γεραπετρίτης έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους τυχόν δεν σεβαστούν τους κανόνες λέγοντας ότι η ποινή θα είναι η έξοδος από τις διοργανώσεις  τονίζοντας ότι «η βία στο ποδόσφαιρο δεν είναι φυσική, η βία που ασκείται στο ποδόσφαιρο είναι κυρίως ψυχολογική και είναι κυρίως μία ηθική κατάπτωση του ποδοσφαίρου στην οποία πλέον δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή».



    ΣΧΟΛΙΑ