• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca

    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας


    Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca

    Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι είναι εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι σε όλα τα νησιά που έχουν μέχρι 10 χιλιάδες κάτοικους θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες.

    Παράλληλα, ο υπουργός σχολίασε την χθεσινή πρόταση Μπάιντεν αναφορικά με την άρση της πατέντας των εμβολίων, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Πρωθυπουργός είχε θέσει από τον Απρίλιο του 2020 το θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων με συνέντευξη στην FAZ».

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι αυτό που είχε πει στη Βουλή ήταν να απελευθερωθεί η πατέντα των εμβολίων και να ανοίξουν γραμμές παράγωγης τους στην Ελλάδα, κάτι που δεν μπορούσε να υποστηρίξει η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, όπως προέκυψε από την διαβούλευση που έγινε.

    Συμφωνά με τον κ. Γεραπετρίτη, οι εταιρείες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ερευνά και ανάπτυξη των εμβολίων. Όμως, για λογούς οικουμενικής αλληλεγγύης, θα πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις εκ μέρους αυτών των εταιρειών, για την παράγωγη εμβολίων από άλλες εταιρίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γεραπετρίτης: Από τα μέσα Μαΐου η δυνατότητα για εμβολιασμό κατ΄ οίκον σε κατάκοιτους

    Σύζυγος 44χρονης για τον θάνατό της: Δεν το ρίχνω στο εμβόλιο, το θέμα είναι τι προκάλεσε το έμφραγμα

    Θεοδωρίδου για θάνατο γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca: Δεν συνδέεται με θρομβώσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ