ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ έχει εξυπηρετήσει πάνω από 294.000 αιτήματα για δωρεάν αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας συμφωνία συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Τη συμφωνία εκ μέρους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μάικ Πομπέο, ενώ παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν από την Ελληνική Κυβέρνηση οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα και την καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας και Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης και από τις ΗΠΑ, ο Υφυπουργός Άμυνας και επικεφαλής Τεχνολογίας κ. Michael Kratsios και ο Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.
Με τη συμφωνία, οι δύο χώρες δεσμεύονται να καθιερώσουν μια επίσημη βάση συνεργασίας στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας που θα διευρύνει και θα ενισχύσει την διεξαγωγή συνεργατικών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και θα ενθαρρύνει την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συνεργασίας αυτής προς το οικονομικό και κοινωνικό τους όφελος.
Μιλώντας εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στην τελετή, ο Υφυπουργός, κ. Χρ. Δήμας, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μάικ Πομπέο και τον Ελληνικής καταγωγής Υφυπουργό Άμυνας και Επικεφαλής Τεχνολογίας, κ. Michael Kratsios, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, επισήμανε:
«Η Ελλάδα ναι μεν είχε από το 1980 διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ στην έρευνα και την τεχνολογία, ήταν, όμως, ανενεργή και έχριζε επικαιροποίησης. Το περασμένο φθινόπωρο στον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ έθεσα αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το χειμώνα στην Ουάσινγκτον, με τον Michael Kratsios και το National Science Foundation συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην διεύρυνση και εμβάθυνση της συμφωνίας. Σήμερα υπογράψαμε μια νέα συμφωνία. Θεωρούμε πως αυτή θα συμβάλλει στο να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες γέφυρες μεταξύ των δυο χωρών στις επιστήμες, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Καθώς υπάρχει πλέον το θεσμικό πλαίσιο, ελπίζουμε βασίμως να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερες συνεργασίες».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς αντιδρά η στοιχηματική αγορά στην αύξηση φόρου των κερδών των διαδικτυακών καζίνο
- Project-μαμούθ έως 450 εκατ. ευρώ για το ««Philips Stadion»» της ιστορικής PSV Αϊντχόφεν
- Ληξιπρόθεσμα χρέη νοσοκομείων: Το restart του 2025, η μείωση ρεκόρ και ο γρίφος του clawback
- Το war room στο Μαξίμου – Οι συσκέψεις «πολέμου» στον 3ο όροφο και τα 10 πρόσωπα που συμμετέχουν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.