• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Κάποιοι μουρλοί σταματούν τα έργα για φτηνό ρεύμα

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης


    Καθησυχαστικός για τις συνέπειες που θα έχουν για τη χώρα μας οι εξελίξεις στην Ουκρανία, εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία στο ζήτημα της επάρκειας φυσικού αερίου στην χώρα μας

    «Όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα, δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Σκάι..

    Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επάρκεια φυσικού αερίου καθώς όπως εξήγησε, παρ’ όλο που ήδη εξετάζεται να επιβληθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία, για την Ελλάδα δεν θα υπάρξει πρόβλημα δεδομένου ότι προμηθεύεται αέριο μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.

    Για το νέο ράλι τιμών που πυροδότησαν οι ανακοινώσεις Πούτιν για την αναγνώριση των αυτονομιστών στην Ουκρανία, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η παγκόσμια οικονομία, επέμεινε ωστόσο ότι τυχόν ανατιμήσεις στα καύσιμα σήμερα, συνιστούν κερδοσκοπία.

    «Φταίει η Αριστερά….»

    Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης το πρωί της Τρίτης στον «Σκάι», ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για την περιβόητη πια δήλωσή του ότι φταίει η Αριστερά που δεν έχει φθηνό ρεύμα η Ελλάδα -διαχρονικά όπως θέλησε να επισημάνει, και όχι μόνο σήμερα.

    Ο υπουργός έδειξε να επιμένει στην ουσία της δήλωσής του επιρρίπτοντας ευθύνες συνολικά στην Αριστερά για την παρεμπόδιση -με δικαστικές προσφυγές κ.λ.π- μεγάλων ενεργειακών έργων στη χώρα (αιολικά πάρκα) που, όπως είπε,  αν ολοκληρώνονταν έγκαιρα θα είχαν ήδη συμβάλει στη μείωση των τιμολογίων ρεύματος.

    «Όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα, δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά  και επέμεινε ότι  «γενικά για κάθε πρόβλημα της χώρας, η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει τη βασική ευθύνη».

    Και εμποδίζουν τα έργα για φθηνότερο ρεύμα και γκρινιάζουν μετά για το ακριβό ρεύμα, είπε και επικαλούμενος όσα λέγονταν το περασμένο καλοκαίρι για τις πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια (ότι δηλ. τις έβαλαν για να μπουν παντού ανεμογεννήτριες), διερωτήθηκε με νόημα: «Αν είχαμε παντού ανεμογεννήτριες δεν θα είχαμε φθηνό ρεύμα; Μπορούμε να βάλουμε παντού ανεμογεννήτριες;».

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ 31% – Πάνω από τους στόχους τα έσοδα του κράτους



    ΣΧΟΛΙΑ