• Πολιτική

    Γεννηματά: Όποιος δεν πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει ο ετεροπροσδιορισμός να βγει να μιλήσει

    • NewsRoom

    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλά στο 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019. Πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στο συνέδριο συμμετέχουν τα μέλη της Κ.Ο.Ε.Σ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου Συνεδρίου ΠΑ.ΣΟ.Κ του 2015 καθώς και οι σύνεδροι μέλη ΠΑ.ΣΟ.Κ του 2ου Συνεδρίου Κινήματος Αλλαγής του 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας


    Το «γάντι» στους εσωκομματικούς της αντιπάλους έριξε η Φώφη Γεννηματά κατά την εναρκτήρια ομιλία της στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τους να εκφράσουν ανοιχτά τις ενστάσεις τους. Παράλληλα, τους κάλεσε να θέσουν υποψηφιότητα το 2021 στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, καθώς σύμφωνα  με τις προτεινόμενες αλλαγές πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

    «Όποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης, έχουμε Συνέδριο το 2021, θα είμαι εκεί και θα τον περιμένω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά. Όπως τόνισε, από τη Δευτέρα θα υπάρχει «μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια».

    «Όποιος δεν πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει ο ετεροπροσδιορισμός να βγει να μιλήσει. Όποιος πιστεύει ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να τραβήξει άλλη πορεία , όχι αυτόνομη, ας το πει ευθέως. Ας βγει να πει ότι έπρεπε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ», ανέφερε.

    «Είναι όμως και ευθύνη μου ως Προέδρου να πω ότι με την λήξη αυτού του Συνεδρίου και την απόφασή του, αυτή η περίοδος της εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά. Γι’ αυτό και κλείνω τις αναφορές μου στα ζητήματα της λειτουργίας μας, ξεκαθαρίζοντας μια και καλή ότι από την Δευτέρα θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις», δήλωσε.

    «Είμαι αποφασισμένη να φέρω εις πέρας, να μην προδώσω την εντολή της βάσης, να μη συμβιβαστώ με τα οποιαδήποτε συμφέροντα, να διασφαλίσω ότι ο πολιτικός μας χώρος θα επιτελέσει το καθήκον του όχι μόνο προς τον κόσμο της παράταξης, αλλά και προς την πατρίδα», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενη στην 3η του Σεπτέμβρη, «τότε μιλήσαμε για λαϊκή κυριαρχία, τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τη βία των μπαχαλάκηδων, την ασυδοσία της εξουσίας, το αυγό του φιδιού, την Δικαιοσύνη. Μόνο μία κυβερνώσα κεντροαριστερά μπορεί να φέρει την ανανέωση της χώρας, με ένα νέο πράσινο συμβόλαιο».



    ΣΧΟΛΙΑ