• Πολιτική

    Γαλλία: Πιθανότερο ένα «άτακτο Brexit»


    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν εκτίμησε σήμερα ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγουμένως τη σύναψη μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο.

    “Είναι η πιο πιθανή υπόθεση. Θα υπάρξουν δυσκολίες, είναι αναπόφευκτο. Θα υπάρχουν εντάσεις” σε θέματα όπως η αλιεία, δήλωσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το διπλωματικό ρεπορτάζ, στο Παρίσι.

    “Όλα θα εξαρτηθούν επίσης από τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο θα ερμηνεύσει αυτή τη “μη συμφωνία”. Ό,τι κι αν γίνει, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γίνουν συνομιλίες, είτε αυτό αφορά τις προσγειώσεις αεροσκαφών, είτε το Eurostar”, σημείωσε.

    Ο Λε Ντριάν επανέλαβε ότι η Γαλλία διαφωνεί με την εκ νέου αναβολή του Brexit, που είναι προγραμματισμένο για τις 31 Οκτωβρίου. “Στην παρούσα κατάσταση, δεν τίθεται τέτοιο θέμα”, υπογράμμισε, σημειώνοντας όμως ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, ιδίως εάν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχασε σήμερα την οριακή πλειοψηφία που διέθετε στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την προσχώρηση του βουλευτή Φίλιπ Λι στο Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ