Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είχε ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Τζέφρι Έπσταϊν και ότι δεν θα είχε ταξιδέψει με το αεροπλάνο του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα επιχειρηματία, αν είχε την παραμικρή υποψία για αυτά.

«Δεν είδα τίποτα και δεν έκανα τίποτα κακό», αναφέρει στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κλίντον, σύμφωνα με το κείμενο της κατάθεσης που ο ίδιος δημοσίευσε στο Χ.

1

Ο Κλίντον καταθέτει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την υπόθεση Έπσταϊν, την ώρα που οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή στις σχέσεις του χρηματιστή και καταδικασμένου σεξουαλικού εγκληματία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε, ο Κλίντον επέκρινε την επιτροπή για το γεγονός ότι ανάγκασε τη σύζυγό του, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, να καταθέσει την Πέμπτη για την ίδια υπόθεση.

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι είπε στην επιτροπή ότι δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ τον Έπσταϊν, ούτε να είχε γνώση της σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών γυναικών και ανηλίκων.

«Αναγκάσατε την Χίλαρι να έρθει. Δεν είχε καμία σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Καμία. Δεν θυμάται καν να τον έχει συναντήσει».

Το όνομα του 79χρονου Μπιλ Κλίντον και φωτογραφίες του εμφανίζονται επανειλημμένα σε ντοκουμέντα που σχετίζονται με τις έρευνες αναφορικά με τις εγκληματικές δραστηριότητες του Έπσταϊν, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι.

Όπως και ο Τραμπ, ο Κλίντον είχε σχέσεις με τον Νεοϋορκέζο χρηματιστή και είχε ταξιδέψει πολλές φορές με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της ασφάλισης υγείας

Γερμανία: Ικανοποίηση για την απόφαση προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

Το Ιράν φέρεται να πραγματοποιεί δραστηριότητες σε βομβαρδισμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις