• Πολιτική

    Γ. Στουρνάρας: Ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα μου για όλο αυτό

    • NewsRoom


    Στη Βουλή βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis.

    Ο κ. Στουρνάρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως: «Δίστασα να αποφασίσω αν θα μιλούσα ή αν θα περιοριζόμουν σε υπόμνημα λόγω του αξιώματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Αλλά δεν μπορούσα να περιφρονήσω τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, ενώ θα ήταν παραβίαση του θεσμού της αυτονομίας του κεντρικού τραπεζίτη αν παραιτούταν ο κάτοχος της θέσης σε κάθε ανυπόστατη καταγγελία»

    Σχετικά με την εταιρεία της συζύγου του εξήγησε ότι ιδρύθηκε 8 χρόνια πριν κληθεί να αναλάβει το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών. Η Λίνα είναι βιολόγος, τόνισε, με διδακτορικό από την Οξφόρδη και υπηρετεί τον χώρο της Υγείας 34 χρόνια. Χαρακτήρισε την εταιρεία υποδειγματική και έκανε λόγο για συκοφαντική στοχοποίηση λόγω της δικής του πολιτικής εμπλοκής. Μάλιστα, έκανε λόγο για παράνομη εισβολή στα γραφεία της εταιρείας και κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους των αρχών.

    Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις καταγγελίες των ανώνυμων μαρτύρων επισημαίνοντας ότι δεν έχουν να προσφέρουν κανένα στοιχείο παρά μόνο εκτιμήσεις. Ουδέποτε η Mindwork έλαβε μεγαλύτερες αμοιβές, υπάρχουν συμβάσεις, διαγωνισμοί, πληρωμές μέσω τραπεζών, τόνισε και υπογράμμισε ότι η Novartis είναι μία από τους 100 πελάτες της εταιρίας της συζύγου του και η συμμετοχή της στα οικονομικά ήταν της τάξης του 3%.

    Για κάθε συνέδριο η μέση δαπάνη ήταν 9000 ευρώ, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ποσό που περιλαμβάνει το κόστος των ξενοδοχείων, του φαγητού κοκ. Από το σύνολο των συνεδρίων (συνολική δαπάνη 35 εκ. ευρώ όλων των εταιρειών, 2,5 από τη Novartis) η Mindwork έχει λάβει συνολικά 155 χιλιάδες από τη Novartis.

    Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό για το όσα αισχρά ζει επειδή είναι σύζυγός μου, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Αναφερόμενος στη φαρμακευτική δαπάνη στάθηκε στο γεγονός ότι μειώθηκε επί των ημερών του και ότι μειώθηκε και το μερίδιο της Novartis. Σε ό,τι αφορά στην πρόταση της πλειοψηφίας για την προανακριτική σημείωσε και αυτός με τη σειρά του ότι δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατηγορίες, παρά μόνο η δίωξη για να διαπιστωθεί η αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης. Οι μαρτυρίες των αγνώστων στοιχείων μαρτύρων είναι ψευδείς, οι αποφάσεις για τις οποίες μιλούν απλά δεν υπάρχουν, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

    Γιάννης Στουρνάρας.
    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

    Συγκρότηση επιτροπής για όλα, όλες τις κατηγορίες, ζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς αποσβεστικές προθεσμίες. Όχι στην παραγραφή, εξέταση όλων των θεμάτων και αποδείξεις, αλλιώς θα μείνουν αναπάντητες αισχρές συκοφαντίες, κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Θα χυθεί αίμα στην Βουλή – Δείτε live

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαγγελόπουλος: Oι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή είναι μαφιόζικες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ισχυρίζεται πως της την έχουν «στημένη»



    ΣΧΟΛΙΑ