array(0) {
}
        
    
Menu
-0.58%
Τζίρος: 229.57 εκατ.

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

Comments

Κοντά σε μια συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα στο προσφυγικό ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση γράφουν οι Financial Times υποστήρίζοντας ότι αυτή περιλαμβάνει την επιστροφή στο τουρκικό έδαφος όλων των μη Σύρων προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αχμέτ Νταβούτογλου έδωσε το «πρασινο φως» στις διαπραγματεύσεις που έγιναν την Πέμπτη λέγοντας ότι θα δεχθεί τη συστηματική επιστροφή των μη Σύρων και την αύξηση των μέτρων κατά των δουλεμπόρων.

Στην ίδια συμφωνία σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται δύο διπλωμάτες περιλαμβάνεται η αποδοχή από την Τουρκία και επιστροφής όλων των μεταναστών που διασώζονται σε διεθνή χωρικά ύδατα από τα ΝΑΤΟϊκά σκάφη στο Αιγαίο «ένα ευαίσθητο θέμα που είχε κρατήσει πίσω την πρόοδο στη συγκεκριμένη επιχείρηση».

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε σύμφωνα με τους FT μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς με τον κ. Τουσκ να δηλώνει μετά τη συνάντηση ότι «θα ήταν δυνατό να υπάρξει ανακοίνωση μιας καλής εξέλιξης όσον αφορά την επανεισδοχή προσφύγων».

Η συμφωνία πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη διμερή συνάντηση που θα έχουν Άνγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου την Κυριακή με διπλωμάτες να λένε ότι αναμένουν τουρκικές πιέσεις για επιτάχυνση των δικαιωμάτων βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Αυτό πάντως που προβληματίζει τις Βρυξέλλες είναι η «κρύα» στάση που κρατά ο Ερντογάν στην υπόθεση αυτή με διπλωματικές πηγές να σημειώνουν ότι ενδεχόμενως να είναι αυτός που κρατά πίσω τις επιχειρήσεις κατά των δουλεμπόρων.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FT: Το comeback των ελληνικών τραπεζών απειλείται από το παρελθόν τους;
FT: «Τριγμοί» στις αγορές ομολόγων – Τι συμβαίνει
Τι απαντούν κύκλοι της Folli Follie στο δημοσίευμα των FT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδία: Αγοράζει πάνω από 100 κινητήρες από τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη Tejas
Δανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Τραμπ: Η Ινδία έχει «σταματήσει σε μεγάλο βαθμό» να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο – Ίσως πάω το 2026
ΗΠΑ: Κατηγορούν το Ιράν για απόπειρα δολοφονίας της πρέσβη του Ισραήλ στο Μεξικό
Ελλάδα – ΗΠΑ: Υπογραφή διακήρυξης Οικονομικής Ασφάλειας – Αναλυτικά όσα προβλέπονται
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Telekom Center Athens ο πρωθυπουργός για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς
Βαγγέλης Τουρνάς: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας (Upd)
Πιερρακάκης: Ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας Ελλάδος-Ρουμανίας μέσω του κάθετου διαδρόμου φυσικού αερίου
Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού – Τι ανακοίνωσε η ίδια
Τουρκία: Συνελήφθη πρόεδρος ιδιωτικής τράπεζας στο πλαίσιο έρευνας για «τοκογλυφία»