• Πολιτική

    «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας του Τσίπρα

    • NewsRoom


    Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, η τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους και ρύθμιση της κυκλοφορία των οχημάτων για την άφιξη του πρωθυπουργού από το Κίρκοβο της Βουλγαρίας, όπου βρισκόταν νωρίτερα σήμερα για την εκδήλωση θεμελίωσης του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).

    Ισχυρή είναι επίσης η παρουσία αστυνομικής δύναμης σε διάφορα σημεία και διασταυρώσεις της πόλης.

    Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, στις 19.30, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ εξέταζε να γίνει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Επειδή, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ομιλία στην Α’ Προβλήτα, επελέξε και ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο ακριβώς μέρος.

    Την ίδια στιγμή έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία για την Μακεδονία με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο λιμάνι, με το διαδικτυακό κάλεσμα να αναφέρει: «Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Όλοι στην προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι. Να βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία για την Ελλάδα των πολλών ή να αποδείξουμε για άλλη μια φορά, πόσο φασιστικά πνίγεται η φωνή μας».



    ΣΧΟΛΙΑ