ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
EssilorLuxottica: Ο «κληρονόμος της Ray-Ban» Leonardo Maria Del Vecchio αποχωρεί αιφνιδιαστικά από τον όμιλο
Ο κληρονόμος της EssilorLuxottica, Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο, προσέβαλε αίτημα της οικογενειακής εταιρείας συμμετοχών Delfin, το οποίο θα καθυστερούσε τη δυνατότητά του να μεταβιβάσει το μερίδιό του στην αυτοκρατορία οπτικών ειδών σε προσωπική εταιρεία συμμετοχών, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη δικαστική διαδικασία.
Κατά την ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου, η Delfin ζήτησε εξάμηνη παράταση της προθεσμίας για την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης επί των μεταβιβάσεων συμμετοχών που επιδιώκουν ο Λεονάρντο Μαρία και δύο ακόμη κληρονόμοι, ο Κλεμέντε Ντελ Βέκιο και ο Ρόκο Μπαζίλικο. Καθένας τους επιδιώκει να μεταφέρει τις προσωπικές του συμμετοχές στη Delfin σε επενδυτικά οχήματα, τα οποία θα τους εξασφάλιζαν μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία στη διαχείριση της κληρονομιάς τους.
Η μεταφορά των συμμετοχών σε εταιρική δομή θα έδινε στους δισεκατομμυριούχους κληρονόμους μεγαλύτερο έλεγχο επί των περιουσιακών στοιχείων τους, τα οποία σήμερα υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς εταιρικής διακυβέρνησης, διευκολύνοντας, μεταξύ άλλων, την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση.
Η προσφυγή του Λεονάρντο Μαρία καταδεικνύει την προσπάθειά του να αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία στη διαχείριση της κληρονομιάς του, μετά την κατάρρευση του σχεδίου του να εξαγοράσει τα μερίδια δύο αδελφών του και να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της Delfin. Αναδεικνύει επίσης το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στον 31χρονο δισεκατομμυριούχο και τον Φραντσέσκο Μιλέρι, διευθύνοντα σύμβουλο της EssilorLuxottica και πρόεδρο της Delfin.
Δύο από τους οκτώ κληρονόμους του Ντελ Βέκιο, η Πάολα και ο Λούκα Ντελ Βέκιο, είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως δικαστική έγκριση για τη μεταφορά των συμμετοχών τους στη Delfin σε επενδυτικά οχήματα. Ο Λεονάρντο Μαρία είχε συμφωνήσει να αποκτήσει το συνολικό μερίδιό τους, ύψους 25%, έναντι περίπου 10 δισ. ευρώ (11,5 δισ. δολαρίων), κίνηση που θα αύξανε τη συμμετοχή του στη Delfin στο 37,5%. Η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, εν μέρει λόγω δυσκολιών χρηματοδότησης.
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος παράτασης της Delfin έως τις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία από τις πηγές.
Η Delfin αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, ενώ εκπρόσωπος του Λεονάρντο Μαρία δεν προέβη επίσης σε σχόλιο.
Εκτός από τη συμμετοχή της κατά 32% στην EssilorLuxottica, η Delfin κατέχει σημαντικά μερίδια σε ιταλικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η UniCredit, η Assicurazioni Generali και η Banca Monte dei Paschi di Siena.
Διαβάστε επίσης
Χαλκός: Προς νέο ρεκόρ λόγω ενδείξεων περιορισμένης προσφοράς στην Κίνα
Microsoft: 268 απολύσεις στην Xbox
Fed: Ο Μπάρκιν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουγγαρία: Οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας του πρωθυπουργού Μάγιαρ για «κλοπή» κινητού
- Τραμπ–Ζελένσκι: Συζητούν «λύση» για τον πόλεμο – Στο τραπέζι οι Patriot
- Κυβερνοεπίθεση στο FBI: Οι ShinyHunters ισχυρίζονται ότι έκλεψαν στοιχεία χιλιάδων υπαλλήλων
- Χαλκός: Προς νέο ρεκόρ λόγω ενδείξεων περιορισμένης προσφοράς στην Κίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.