• First Top Stories

    Φονική πυρκαγιά: Τι αναζητούν οι εισαγγελείς για την απόδοση ευθυνών

    • NewsRoom


    Συνεχείς είναι οι καταθέσεις μαρτύρων στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στη μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη, στην προσπάθεια αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

    Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθούν υπόψη των εισαγγελικών αρχών και των πραγματογνωμόνων τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τυχόν παραλείψεις και αμέλειες αρμοδίων.

    Κατά πληροφορίες, που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, πρόκειται για στοιχεία από συνδιαλέξεις στελεχών της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας τις κρίσιμες ώρες από τις 16:49 το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και για τις επόμενες ώρες που η περιοχή του Ματιού είχε παραδοθεί στις φλόγες.

    Η εισαγγελική έρευνα δεν θα μείνει μόνο στα αίτια της φωτιάς ή τις πολεοδομικές παραβάσεις που δεν επέτρεψαν σε δεκάδες ανθρώπους να μπορέσουν να σωθούν καταφεύγοντας στην θάλασσα, αλλά στρέφεται και στην αναζήτηση των ευθυνών που βαραίνουν τόσο κρατικούς όσο και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τόσο όσον αφορά τον χρόνο της αντίδρασής τους αλλά και για πράξεις και παραλείψεις στα τραγικά γεγονότα.

    Στην εισαγγελία φθάνουν συνεχώς νέα στοιχεία και από πολίτες που καταγγέλλουν αμέλειες και παραλείψεις, οι οποίες οδήγησαν στην εθνική τραγωδία. Εξάλλου στην εισαγγελία Πρωτοδικών κατατέθηκε μια ακόμη μηνυτήρια αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές, από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.



    ΣΧΟΛΙΑ