• Πολιτική

    Φώφη Γεννηματά κατά Τσίπρα: Αδιανόητο να παζαρεύει την στήριξη του στα εθνικά θέματα

    • NewsRoom
    Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ

    Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής


    Επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γενναματά, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής.

    Υπογραμμίζοντας ότι οι στιγμή επιβάλλει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, η Γεννηματά καυτηρίασε την στάση του Αλέξη Τσίπρα να συνδέσει την συζήτηση για την προανακριτική και τα όσα αποκαλύπτονται για τις ημέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη στα εθνικά θέματα. «Είναι αδιανόητο να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλει βάναυσα την δημοκρατία και την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει στα εθνικά θέματα» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

    Αναφορικά με το ζήτημα τόνισε πως «είχαμε επισημάνει ότι η Ευρώπη με την τακτική της διατηρεί την κρίση στην περιοχή. Κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και την οδηγεί σε νέες παράνομες ενέργειες σε βάρος Ελλάδας και Ευρώπης. Ελπίζω τώρα ο πρωθυπουργός να αντιλαμβάνεται ότι οι κυρώσεις που ζητάμε να επιβληθούν στην Τουρκία έπρεπε να έχουν συζητηθεί και επιβληθεί».

    «Προτεραιότητα η αποφασιστικότητά μας για αποτροπή κάθε ενέργειας που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Εχει ευθύνη ο πρωθυπουργός που αρνείται τον διάλογο. Θα είχαμε δημιουργήσει αρραγές μέτωπο.», προσέθεσε.

    Αν και χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει την Πέμπτη κατ’ ιδίαν τους Πολιτικούς Αρχηγούς για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, μετά και τις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας με τη παράνομη NAVTEX,  η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως αυτό δεν αρκεί, ζητώντας σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

    «Έχετε ευθύνη κύριε Πρωθυπουργέ γιατί έπρεπε ήδη να είχε γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών γιατί θα είχαμε διαμορφώσει μια εθνική γραμμή και ένα αρραγές πολιτικό μέτωπο. Θα είχαν καταλάβει όλοι ότι είμαστε αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».

    Αναφορικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τόνισε πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωστός από την εποχή της καραμανλικής διακυβέρνησης ανέλαβε ένα ολόκληρο σύστημα. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα δισταγμό να αναθέσει την καταπολέμηση της διαφθοράς στον Αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του κ. Καραμανλή».

    Για τη σκευωρία Novartis και τις αποκαλύψεις για τα «παραμάγαζα» και τις απόπειρες συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι είπε ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα.

    «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Όσα αποκαλύπτονται αναδεικνύουν καθεστωτική ολοκληρωτική αντίληψη. Θύλακες παρακράτους. Τι σχέση έχουν αυτά με προοδευτική αριστερή δύναμη; Παρακρατικές και παράνομες πράξεις, παραμάγαζα και τώρα προστίθενται τα φρικιαστικά για την πυρκαγιά στο Μάτι», είπε η κ. Γεννηματά.

    «Πολιτικός υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Γνώριζε τα πάντα. Συμμετείχε σε πολλές απο τις συσκέψεις και τώρα συνεχίζει να καλύπτει τους πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων αυτών. Ο Τσίπρας έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό ανάστημα για να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη πλάνη», προσέθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ