• Πολιτική

    Φίλης: Το συλλαλητήριο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων και στην στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υπογραμμίζοντας πως: «Η κυβέρνηση έχει μια επίσημη θέση.»

    «Ο κ. Καμμένος έχει μια διαφορετική άποψη. Θα την κουβεντιάσουμε όταν έρθει στην Βουλή. Είναι σαφές ότι αποκλίνει. Αλλά η χώρα μας έχει σύνταγμα, εκεί θα ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή. Αν αύριο συναντηθεί ο κ. Καμμένος με κάποιον ομόλογό του πρέπει να πει την θέση της κυβέρνησης, όχι την προσωπική του θέση», ανέφερε.

    Και πρόσθεσε πως αν η Ελλάδα δεν έχει πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις από τα Σκόπια, δεν θα συναινέσει για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

    Τέλος, σε ερώτηση για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Το συλλαλητήριο δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια. Δεν ήταν ακραίοι όσοι πήγαν στο συλλαλητήριο».

    Ωστόσο χαρακτήρισε λάθος την επιλογή βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραστούν. «Πιστεύω ότι είναι λάθος οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που πήγαν στο συλλαλητήριο Ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν λάθος τόνο στο συλλαλητήριο.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Κοτζιάς: «Η ΝΔ φταίει που άφησε στο Σκοπιανό να χτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Με video του Αντώνη Σαμαρά το Μαξίμου προσπαθεί να διασπάσει τη ΝΔ για το Σκοπιανό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νταβός: Συναντήσεις Τσίπρα με Λαγκάρντ και Μοσκοβισί σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ