ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία της για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για την τραγική κατάσταση στη Συρία εκφράζει για ακόμη μια φορά η ΕΕ αυτή τη φορά μέσω της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία δήλωσε ότι οι συνέπειες των ενεργειών της Άγκυρας στη Συρία θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.
Η κ. Μογκερίνι σε απάντησή της για την Τουρκία στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, μετά τις εργασίες της 4ου Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο οποίο συμμετείχε και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ΕΕ ζήτησε από την Τουρκία να τερματίσει την στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας επανέλαβε τη σαφή θέση της ΕΕ για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, λέγοντας ότι «ζητήσαμε από την Τουρκία να σταματήσει και πιστεύουμε ότι οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».
Σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν λάθος να διασυνδεθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Συρία με αυτό το ζήτημα.
Από την άλλη πλευρά, είπε, «υπάρχουν άλλα ζητήματα που μας ανησυχούν πολύ – ορισμένα εξ αυτών ηγέρθησαν σήμερα – τα οποία συνδέονται με άλλες τουρκικές δραστηριότητες στην περιοχή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.