• Πολιτική

    Φ. Κουβέλης: «Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο»

    • NewsRoom


    «Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο», δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, και πρόσθεσε ότι «η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας».

    Μιλώντας σχετικά με το περιστατικό της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων, ο κ. Κουβέλης είπε πως «Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για δημοσιεύματα, σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο και έχω ζητήσει ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

    Σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν, τα οποία και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, επισημαίνοντας ότι, η χώρα μας δεν μετείχε και δεν μετέχει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συγκεκριμένες διαδικασίες να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος για να μην υπάρξει περαιτέρω γενίκευση».

    Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για «απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση», σχολιάζοντας πως «Ερντογάν και Γιλντιρίμ μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου».

    Ο κ. Κουβέλης σχολίασε επίσης και τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν, λέγοντας ότι θα ήθελε η στάση της συμμαχίας να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής, και πως εκτιμά ότι και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα – Τι απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πάγος» από Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι δουλειά του ΝΑΤΟ η επίλυση διενέξεων Ελλάδας και Τουρκίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι πέτυχε η Δύση με το χτύπημα στην Συρία;



    ΣΧΟΛΙΑ