• Top Stories

    Εξοργίζει το ρεσιτάλ προκλητικών κυβερνητικών δηλώσεων

    • NewsRoom


    Δεν μπορεί να το κάνουν τυχαία… Πρέπει να υπάρχει κάποιο σχέδιο πίσω από το μπαράζ των απαράδεκτων δηλώσεων, τις οποίες εκστομίζουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη, με τελευταία και καλύτερη αυτή της Ελένης Αυλωνίτου ότι ο Μητσοτάκης λέει π@π@@@ές, που κατάφερε να επισκιάσει ακόμη και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση της νέας υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

    Πέραν των τραγικών λαθών στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή 93 ανθρώπων, η κυβέρνηση βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με τον κακό εαυτό της, με τα απανωτά λεκτικά ατοπήματα, που «θολώνουν» ακόμη περισσότερο την εικόνα της, όπως  θα έλεγε και ο Παύλος Πολάκης.

    Δεν είναι μόνο που δεν έχει ακουστεί ένα ολόκληρο και κανονικό «συγγνώμη» για τους 93 νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς, είναι που καθημερινά οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, από τις οποίες γίνεται φανερό ότι κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ακόμη και σήμερα, δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας. Μόνο αγωνία για την πολιτική επιβίωση, αφού μέσα στο βαρύ πένθος δεν μπορούν να πανηγυρίσουν ανοικτά την 21η Αυγούστου.

    Σταχυολογώντας κάποιες από τις «κορυφαίες» δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, θυμόμαστε ότι πριν από τις «π@π@@@ές», η Ελένη Αυλωνίτου είχε πει ότι «κάποιοι κάηκαν στη θάλασσα γιατί δεν είχαν εκπαιδευτεί».

    Εξάλλου, χθες, ο Δ. Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στο πλαίσιο ενός τέτοιου φαινομένου, κάναμε το καλύτερο δυνατόν για να σωθούν όσοι περισσότεροι σε αυτή τη φωτιά. Είχαν ένα αποτέλεσμα, βεβαίως είχαμε νεκρούς, αλλά σώσανε και αρκετό κόσμο». Λες και μιλάς για πόλεμο και «παράπλευρες απώλειες»…

    Πολλά έχει πει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μόλις προκληθεί σάλος από τις προκλητικές και άστοχες δηλώσεις του, ξεσπά με μένος κατά των «βοθροκάναλων» και των ΜΜΕ της διαπλοκής. Εκτός από το «θόλωμα» της εικόνας της κυβέρνησης, είχε πει και το: «Η 21η Αυγούστου είναι κοντά, όση τυμβωρυχία και να κάνετε…».

    Κάπως πιο ευγενική, αλλά με το ίδιο νόημα ήταν και η μνημειώδης δήλωση του Φώτη Κουβέλη: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση».

    Αξέχαστη θα μείνει και η ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ (Κοτζιάς, Τόσκας, Καπάκης): «Στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε».

    Η εξαφανισμένη Ρένα Δούρου είπε ότι το να ζητά κανείς συγγνώμη είναι απλώς μια… λεκτική άσκηση. Υπήρξε επίσης η συνέντευξη, στην οποία είπε το αλησμόνητο για τη «στραβή στη βάρδια»: «Όσοι έχουμε θέση ευθύνης, και μπορεί να αισθανόμαστε αδικημένοι, με την έννοια αυτού που λέγεται στην καθομιλουμένη μου έτυχε η ‘στραβή στη βάρδιά μου’, οφείλουμε να αναλάβουμε ευθύνες. Και αυτό σημαίνει, πέρα από την ανάληψη της ευθύνης και -ενδεχομένως- την τιμωρία, σκληρή δουλειά. Δουλειά με έμπρακτα αποτελέσματα».

    Υπάρχει επίσης η δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να χτυπάμε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι 44 ετών, ενώ ένα ολόκληρο βιβλίο γράφεται για τις γκάφες στη συνέντευξη Τζανακόπουλου – Τόσκα.

    Επίσης, υπάρχουν τα «αυτά τα λες μόνο εσύ κι ο Πορτοσάλτε» και «στη θάλασσα πνίγηκαν μόνο πέντε» του Πάνου Καμμένου.

    Κι αυτά είναι όσα πρόχειρα θυμηθήκαμε σε μια γρήγορα ανασκόπηση των τελευταίων ημερών…



    ΣΧΟΛΙΑ