• Πολιτική

    Εξηγήσεις για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ


    Άμεση ενημέρωση για την τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

    Να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για την «μυστική» όπως την χαρακτηρίζει τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Δύο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία. Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρωτουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της τριμερούς: «Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ».

    Η ανακοίνωση καταλήγει αφήνοντας αιχμή για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ ενώ διαβεβαιώνει ότι θα επιδείξει υπεύθυνη στάση: «Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητη η τριμερής συνάντηση

    To Κίνημα Αλλαγής, με σχόλιο του γραφείου Τύπου επικρίνει την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία και ζητάει άμεση ενημέρωση.

    Συγκεκριμένα σχολιάζει: «Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε από διαρροές και από την τουρκική πλευρά ότι υπήρχε τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει, ότι η μυστική διπλωματία έχει σωρεύσει πολλά δεινά. Απαιτούμε άμεσα ενημέρωση».



    ΣΧΟΛΙΑ