• Πολιτική

    Εξεταστική για την Υγεία: Πέντε υπουργούς από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορούν στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Πολιτικές ευθύνες σε πέντε υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζονται να επιρρίψουν η βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

    Η εξεταστική  αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε τέσσερις θεματοποιημένες συνεδριάσεις προτού παραδώσει το τελικό πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πρώτη συνεδρίαση θα αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν, η δεύτερη στις αρθροσκοπήσεις, η τρίτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η τέταρτη και τελευταία στο φάρμακο και στα εμβόλια.

    Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα επικεντρώνεται σε πέντε πρόσωπα: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, «για τις προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ», ο Μάκης Βορίδης και π Ανδρέας Λοβέρδος «για την υπόθεση πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν», ο Μάριος Σαλμάς «για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων» και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «για την υπόθεση των εμβολίων».

    Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, υποστήριξαν πως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο υπενθύμισαν πως τα τυχόν αδικήματα κινδυνεύουν με παραγραφή, καθώς ακόμα και η πιο πρόσφατη περίοδος είναι πριν από το 2015.

    Από την πλευρά τους, τα μέλη της επιτροπής που πρόσκεινται στη ΝΔ σχολίασαν δηκτικά τις πληροφορίες για προκαταρκτική επιτροπή, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ομιλία του Σπύρου Λάππα – εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και συντάκτη του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας –  στις 8/3/2018. Τότε ο κ. Λάππας είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της απόρριψης της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, λόγω παραγραφής, καθώς για την περίπτωση του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ «μεσολάβησαν δύο σύνοδοι»!



    ΣΧΟΛΙΑ