ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επεισόδιο στην εξεταστική προκάλεσε η κατάθεση του Σαλάτα – Άφησε αιχμές για πολιτική παρέμβαση
Έπειτα από σχεδόν δύο ώρες διαδικαστικών, γύρω από το εάν πρέπει να καταθέσει στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, η συνεδρίαση περνά στην εξέταση (άλλων) μαρτύρων: των πρώην προέδρων του Οργανισμού Κυριάκου Μπαμπασίδη και Ευάγγελου Σημανδράκου.
Το αίτημα για την κλήτευση του κ. Μυλωνάκη κατατέθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επειδή χθες ο τελευταίος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, τον κατονόμασε ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την καρατόμησή του, τον περασμένο Ιούνιο.
Η πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι στην αρχή των εργασιών της Εξεταστικής είχε συμφωνηθεί πως ο κατάλογος των μαρτύρων θα είναι «δυναμικός», δηλαδή θα προστίθενται πρόσωπα ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύπτουν από τις προηγούμενες μαρτυρίες.
Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία έφερε ως συμβιβαστική πρόταση να γίνει συζήτηση για νέους μάρτυρες όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των πρώην προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ και των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία, δηλαδή 2015-2025.
Η απόφαση ελήφθη με ονομαστική ψηφοφορία και, φυσικά, «πέρασε» αφού η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στην επιτροπή.
Διαβάστε επίσης:
Νικολά Σαρκοζί: Ένοχος για τον παράνομο χρηματισμό από τον Καντάφι
Μη γίνεις Λιάγκας σε έναν ατέλειωτο τηλεοπτικό βόθρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Allianz: Αυξάνεται ο παγκόσμιος πλούτος παρά τις προκλήσεις – Θετική εικόνα και στην Ελλάδα
- Βικτώρια Μπέκαμ: Ο έρωτας, οι δυσκολίες, η πορεία στην κορυφή με τον Ντέιβιντ
- Μαρινάκης: Στηρίζουμε τον Πάνο Ρούτσι σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά δεν θα παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη
- Γερμανία: Νέες περικοπές θέσεων εργασίας θα ανακοινώσει η Bosch
