• Πολιτική

    Εξεταστική Επιτροπή – Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ανδρουλάκης: Είμαι σοσιαλδημοκράτης - Όχι κεντρώος, αλλά κεντροαριστερός

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Σε οξύ ύφος και με βολές κατά της κυβέρνησης συνεχίζεται η κατάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή.

    Ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών-μελών της Επιτροπής αναφορικά με την καταστροφή ή μη του αρχείου του στην ΕΥΠ φέρεται να υποστήριξε ότι «To αρχείο μου καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου. Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ».

    Απευθυνόμενος μάλιστα προς τα μέλη της Επιτροπής και κυρίως προς το Προεδρείο φέρεται να ζήτησε σε έντονο ύφος «από σήμερα να καλέσετε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

    Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

    Εκεί που ανέβηκαν οι τόνοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η στιγμή που οι ερωτήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις αιτίες που επέβαλαν τη νόμιμη επισύνδεση «Το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη.

    Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες.

    Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;» φέρεται να είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

    «Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου. Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις».

    ΝΔ: «Κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες»

    Αιχμηρό το σχόλιο από την Κ.Ο της Ν.Δ για τη σημερινή κατάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη που όπως υποστηρίζουν «δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν.

    Κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

    Επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του Πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι ‘δεν είναι μάντης’.

    Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Τέλος, είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι τον θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου.»

    Διαβάστε επίσης:

    Δριμύ κατηγορώ Ανδρουλάκη στη Βουλή για τις υποκλοπές



    ΣΧΟΛΙΑ