• Πολιτική

    Εξαλλος ο Κυριάκος με τα “φάλτσα” βουλευτή της Β’ Αθηνών


    Οικοδομώντας βήμα-βήμα ένα σταθερό, συμπαγές αρχηγικό προφίλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει να σβήνουν και τα φάλτσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι βουλευτές του να παρουσιάζουν τόσο εντός του κοινοβουλίου όσο και εκτός μία σοβαρή εικόνα χωρίς παρατράγουδα που θα εκθέτουν το κόμμα.

    Ενδεικτική ήταν η στάση του κ. Μητσοτάκη προ μηνών κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού όταν οι βουλευτές της ΝΔ που προέρχονταν από το δημοσιογραφικό κλάδο, (Σοφία Βούλτεψη, Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Ανδριανός, Άννα Καραμανλή)  επιδίωξαν να παρεκκλίνουν της κομματικής γραμμής για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων. Αμεσα τότε ο πρόεδρος της ΝΔ τούς έκοψε βήχα ξεκαθαρίζοντας: “Βουλευτές είστε και όχι δημοσιογράφοι. Δεν μπορείτε να δράττε συντεχνιακά». Και το θέμα έληξε πριν καν καλά – καλά αρχίσει.

     Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα «Αυγή» φέρνει στο προσκήνιο την ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για βουλευτή της Β’ Αθηνών ο οποίος φέρεται να είναι επιρρεπής στον “προκλητικά έκλυτο βίο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. “Ποιος βουλευτής της Β’ Αθηνών επιρρεπής στον…προκλητικά έκλυτο βίο, έχει ενοχλήσει τον πρόεδρο της ΝΔ σε σημείο να σκέφτεται να το αποκλείσει από το κομματικό οργανόγραμμα;” γράφει η εφημερίδα. Και το μυαλό όλων κάπου πηγαίνει….

    Μεγάλη σημασία φυσικά δίδεται από τη Λ. Συγγρού και στην οικοδόμηση του προφίλ του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό. Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση μία μέρα μετά το μπαράζ επαφών που είχε ο αρχηγός της ΝΔ με εκπροσώπους ισχυρών funds στο Λονδίνο: “Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι των funds βλέπουν ένα πολιτικό αρχηγό αποφασισμένο να εφαρμόσει ταχύτατα μόλις κερδίσει τις εκλογές ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής”, ανέφεραν πηγές της Συγγρού.

    Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκη η  Φρανκφούρτη, όπου θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, Benoit Coeure.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/christos-kalogritsas-ftiachni-to-kanali-tou-siriza/58441

     



    ΣΧΟΛΙΑ