• Πολιτική

    Έξαλλος ο Φίλης με την απόφαση της Ιεραρχίας: «Άλλα έλεγε ο Ιερώνυμος στο Μαξίμου, άλλα ψήφισε σήμερα»

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση της Ιεραρχίας σχετικά με το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγω για «παιχνίδια εκκλησιαστικής διπλωματίας» που βάζουν φρένο στη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου.

    Ο κ. Φίλης μίλησε στο ραδιόφωνο News24/7, λίγο πριν την ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία ανακοινώθηκε στην η εκπόνηση νομοσχεδίου στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της συνάντησης Τσίπρα-Ιερώνυμου και η συνέχιση του διαλόγου.

    Ο πρώην υπουργός Παιδείας πάντως αμφισβήτησε κατά πόσο μπορεί να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. «Αυτό ξέρετε πως το λένε: Τα εμα εμα και τα σα εμά», ανέφερε.  «Μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος έτσι;» αναρωτήθηκε ρητορικά, εξηγώντας πως «η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν εν σύνολω και όχι ότι συμφέρει τον καθένα».

    «Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα είναι ένα φρένο», υποστήριξε ο Ν. Φίλης.

    Ο κ.Φίλης σχολίασε επίσης ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρά τα όσα είπε μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, ψήφισε άλλα τελικά. «Αφού είναι ομόφωνη απόφαση, αυτό καταλαβαίνω, μακάρι να διαψευστώ», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τέλος υποστήριξε ότι το ίδιο είχε γίνει και με το μακεδονικό το ίδιο, καθώς ο αρχιεπίσκοπος είχε πει αρχικά όχι στα συλλαλητήρια αλλά μετά συντάχθηκε με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ομόφωνη απόφαση από την Ιεραρχία: Δεν συζητάμε αλλαγή της μισθοδοσίας των κληρικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα «όπλα» το Μαξίμου: «Εμείς αποφασίζουμε για τους κληρικούς» – Μετατρέπει σε νομοσχέδιο την αρχική συμφωνία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ΑΠΕ: Με ικανοποίηση χαιρετίζω την ανακοίνωση του Μαξίμου για την απόφαση της Ιεραρχίας!



    ΣΧΟΛΙΑ