• Πολιτική

    Εύβοια: Προκαταρκτική εξέταση για πιθανές ευθύνες για τις φονικές ευθύνες διέταξε η Εισαγγελία Χαλκίδας

    • NewsRoom


    Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτριος Προκοπίου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι πιθανές ευθύνες για τον θάνατο 8 ανθρώπων από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Εύβοιας.

    Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας δόθηκε στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Χαλκίδας, ζητώντας να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή» καθώς και όποια άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα προκύψουν.

    Παράλληλα, παραγγελία φέρεται να εστάλη και προς την πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.

    Αναμένεται να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να συντάξει πόρισμα – μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες. Παράλληλα, με εντολή του κ. Προκοπίου, αντεισαγγελέας Χαλκίδας αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στα σημεία των καταστροφών, συνοδευόμενος από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία.



    ΣΧΟΛΙΑ