• Πολιτική

    Ευάγγελος Βενιζέλος: «Γλοιώδες το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν κάποιοι»

    Βενιζέλος

    Ευ. Βενιζέλος


    Για τη μεγαλύτερη πολιτική και δικαστική σκευωρία των τελευταίων 50 ετών κατηγόρησε από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής την Κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

    O κ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε πως «το εθνικό συμφέρον είναι να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν εκλογές», ανέφερε πως είναι πρόθυμος να δώσει «στο όνομα της παράταξης και της πατρίδας τη μάχη για να κερδίσουμε, για να είναι βαριά και στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

    Η ομιλία είχε και εσωκομματικά μηνύματα, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «γλοιώδες το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρείται από κάποιους». «Η πολιτική αυτονομία κατακτάται μόνο όταν υπάρχει ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης του σχεδίου για το μέλλον, για την Ελλάδα μετά την κρίση. Όχι με την αυταπάτη των δήθεν ίσων αποστάσεων», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. «Όταν έχεις τέτοια ανοικτά μέτωπα δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρούς, δευτερεύοντες και παρεξηγήσιμους διαδικαστικούς χειρισμούς δήθεν διαφοροποίησης. Υπάρχει μέτωπο δημοκρατίας κατά του διαρκούς πραξικοπήματος».

    «Βρέθηκα, με επιλογή της κυβέρνησης, στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα τη δώσω στο όνομα όχι μόνο της παράταξης, αλλά της δημοκρατίας και του εθνικού συμφέροντος», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. «Με αφορμή την υπόθεση Νοβάρτις προσπάθησαν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη και προχειρότερη σκευωρία».

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε τέλος και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας.

    «Ο κ. Τσακαλώτος, ο ανεπίγνωστος υπουργός κρύβεται. Αφού τελείωσε το κάρβουνο του λαϊκισμού στην οικονομία με τεράστια ζημιά, ρίχνει στη φωτιά της πόλωσης τα εθνικά θέματα και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Τα τιμαλφή του έθνους», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής: «Δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο Novartis» υποστηρίζει ο Γ. Ραγκούσης



    ΣΧΟΛΙΑ