• Πολιτική

    Αισιόδοξος ξανά ο Τραμπ για επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα

    Ντόναλντ Τραμπ


    Για μια ακόμα φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ΗΠΑ και Κίνα πλησιάζουν σε μια εμπορική συμφωνία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, τόνισε χαρακτηριστικά πως είμαστε κοντά σε «μια πολύ σημαντική συμφωνία, φαντάζομαι θα μπορούσατε να πείτε μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στο εμπόριο στην ιστορία».

    Αναφερόμενος μάλιστα στην πορεία των συνομιλιών, σημείωσε ότι «πάνε πολύ καλά».

    Πάντως την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στο θέμα του Χονγκ Κονγκ, το οποίο αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας. Όπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, «θέλουμε να δούμε τα πράγματα να πάνε καλά και στο Χονγκ Κονγκ». Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μάλιστα την υποστήριξη των ΗΠΑ στους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο που πέρασαν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

    Τραμπ επανέλαβε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και αναμένει από αυτόν να διασφαλίσει μια θετική έκβαση στο Χονγκ Κονγκ όπου τα φιλοδημοκρατικά κόμματα κέρδισαν σχεδόν το 90% των τοπικών συμβουλίων στις εκλογές της Κυριακής.

    “Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Σι μπορεί να το πετύχει. Τον ξέρω και ξέρω ότι θα ήθελε να γίνει”, είπε ο Τραμπ, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς αναμένει από τον Κινέζο ηγέτη.

    Οι θετικές δηλώσεις του Τραμπ για τις εμπορικές συνομιλίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί άνοδος στα Χρηματιστήρια, με τους τρεις βασικούς δείκτες στη Wall Street να σπάνε όλα τα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ