• Πολιτική

    ΝΔ: Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι

    • NewsRoom
    ΝΔ


    Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την κάλυψη των όσων είπε σε πρωινή εκπομπή ο βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου. Η Πειραιώς εγκαλεί και την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως «έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε κανάλι διαστρέβλωσης» των θέσεων της ΝΔ.

    «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες» τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης  στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θεωρεί πως η δωροδοκία (η «μίζα» όπως ρωτήθηκε) εντάσσεται στις περιπτώσεις που θεωρούνται στα αδικήματα «κατά την τέλεση των καθηκόντων» του υπουργού (και άρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση το άρθρο 86) ή σε αυτά που θεωρούνται «επ΄ευκαιρία», κατά τον πρωτότυπο διαχωρισμό που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ευκαιρία της υπόθεσης Novartis, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις καταγγελίες για τα 10 πρόσωπα που κατηγορούνται από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ο κ. Αθανασίου απάντησε πως η μίζα ανήκει στα αδικήματα που αφορούν τα αδικήματα κατά την τέλεση των καθηκόντων, εξηγώντας πως εάν ένας υπουργός πήρε μίζα, αυτό έγινε γιατί βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Το Μαξίμου, στη συνέχεια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε τον βουλευτή της ΝΔ πως δήλωσε πως η μίζα «είναι ένα από τα καθήκοντα του υπουργού».

    Η δήλωση του κ. Αθανασίου:



    ΣΧΟΛΙΑ